Тодић: Бахтири да се не игра ни изјавама ни сновима да му не би прерасли у кошмар

Најновија провокација градоначелника Јужне Митровице Агима Бахтирија који је у општини Лепосавић, тачније селу Шаљска Бистрица, приликом посете најавио анексију ових села са севера Косова и Метохије изазива забринутост грађана, наови се у саопштењу председника Општине Лепосавић Зорана Тодића који је у име Срспке листе и српрко гнарода најоштрије осуди овакав вид провокације.  

-Покушаји да се подигну тензије и тиме угрози мир, не смеју се толерисати, а међународне снаге Кфор и Еулекс такве претње морају јасно осудити чиме ће послати јасну поруку да једнострани потези неће и не смеју бити начин за решавање проблема, наводи Тодић.

Фото ГрачаницаОнлајн: Шаљска Бистрица

Он даље подсећа да српски народ и његови представници желе да се кроз дијалог и договор дође до решења који ће значити мир и бољи живот свих грађана, али да овакве претње и провокације Бахтирија узима врло озбиљно, уз позив грађанима да остану уздржани и не реагују на њих.

-Јасна намера Албанаца да са преговора решавање отворених питања пренесу на улице и села севера Косова и Метохије неће проћи, српски народ је свој на своме и у претходне две деценије је показао да нема намеру да било коме прети, нити да узмиче. Након најаве да ће анектирати северну Косовску Митровицу очигледно је да су Бахтирију порасли апетити, па има територијалне претензије и на друге општине на северу Косова и Метохије, али о својим плановима може само да сања. Позивам га да се не игра. Ни изјавама, ни сновима. Да му не би прерасли у кошмар, навео је у саопштењу председник општине Лепосавић Зоран Тодић

И.М.