Весељи и Грабар Китаровић: Хрватска ће пружити потпуну подшку Косову на путу ка еврноинтеграцијама

Председник Скупштине Косовa Кадри Весељи, састаo се са председницом Републике Хрватске, Колиндом Грабар Китаровић. Како је навела скупштинска информативна служба, током састанк који је протекао у пријатељским и срдачним тоновима, Весели и Китаровић су разговарали  о одличној сарадњи  коју су Косово и Хрватска изградиле у протеклом периоду.

Такође су истакли да постоје могућности да сарадња постане интезивнија у различитим областима од заједничког интереса, посебно у економији.

Кадри Весељи и Колинда Грабар Китаровић

Састанак председника Скупштине Косова и хрватске председнице одржан је на маргинама Светског инвестицијског форума пословних партнера (ВБАФ), који се одржава у Истанбулу. Председница Хрватске, Колонда Грабар Китаровић, је потврдила подршку Косову и у будућем периоду, како на плану интерне тако и међународне сарадње, у сврху одржавања мира у региону и унапређења балканских држава на евроатлантском путу.

Председник Скупштине Косова Кадри Весељи је рекао да је званична подршка Загреба Косову једнако важна као и до сада, уз оцену да је процес евроатлантских интеграција Хрватске и даље модел за друге земље у региону.

И.М.