Veselji i Grabar Kitarović: Hrvatska će pružiti potpunu podšku Kosovu na putu ka evrnointegracijama

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji, sastao se sa predsednicom Republike Hrvatske, Kolindom Grabar Kitarović. Kako je navela skupštinska informativna služba, tokom sastank koji je protekao u prijateljskim i srdačnim tonovima, Veseli i Kitarović su razgovarali  o odličnoj saradnji  koju su Kosovo i Hrvatska izgradile u proteklom periodu.

Takođe su istakli da postoje mogućnosti da saradnja postane intezivnija u različitim oblastima od zajedničkog interesa, posebno u ekonomiji.

Kadri Veselji i Kolinda Grabar Kitarović

Sastanak predsednika Skupštine Kosova i hrvatske predsednice održan je na marginama Svetskog investicijskog foruma poslovnih partnera (VBAF), koji se održava u Istanbulu. Predsednica Hrvatske, Kolonda Grabar Kitarović, je potvrdila podršku Kosovu i u budućem periodu, kako na planu interne tako i međunarodne saradnje, u svrhu održavanja mira u regionu i unapređenja balkanskih država na evroatlantskom putu.

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji je rekao da je zvanična podrška Zagreba Kosovu jednako važna kao i do sada, uz ocenu da je proces evroatlantskih integracija Hrvatske i dalje model za druge zemlje u regionu.

I.M.