Директор Канцеларије за КиМ и градоначелник Новог Сада присуствоваће отварању „Косметског кутка“ у главном граду северне покрајине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствоваће у среду, 20. фебруара, у Новом Саду отварању „Косметског кутка“, места за представљање српских производа и произвођача са Косова и Метохије, као и традиције и културе са простора јужне покрајине.

Након тога, предвиђено је потписивање Споразума о сарадњи регионалних развојних агенција, који ће потписати директор Регионалне развојне агенције Бачка, Александар Софић и директорка Регионалне развојне агенције Косова и Метохије, Бранка Перовић.

Пре отварања „Косметског кутка“, Ђурић и Вучевић обићи ће, у малопродајном објекту „Универекспорта“ у Новом Саду, штандове са изложеним производима малих српских привредника са Косова и Метохије. Ово прво организовано пуштање у продају српских производа са КиМ у малопродајним објектима у остатку Србије реализовано је посредством предузећа „Метохија“ д.о.о.