Вина из Велике Хоче и Ораховца и сушено воће из Зубиног Потока у продавницима “Универекспорта”

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Бранимир Стојановић

У Новом Саду је почела продаја вина из Велике Хоче и Ораховца, као и сушеног воћа произведеног у Зубином Потоку. То је потврдио за Радио телевизију Војводине државни секретар у Министарству привреде Србије, Бранимир Стојановић.

“Први пут, на организован начин почиње продаја производа са Косова и Метохије у “Универсекспорту” у Новом Саду. Захваљујем се првенствено градоначелнику Новог сада Милошу Вучевићу на помоћи, као и менаџменту “Универекспорта”. Вучевић је проверени пријатељ Срба са КиМ, а “Универекспорт” је показао да је заиста друштвено одговорна фирма”, рекао је државни секретар у министарству привреде Србије, Бранимир Стојановић.

На посебним полицама маркета “Универекспорта”, наћи ће се после двадесет година производи са Косова и Метохије, што је по Стојановићевим речима, велики подстрек за привреднике, али и за цео српски народ на Косову и Метохији.

„Кренули смо скромно, јер је скромна производња Срба са КиМ, да бисмо охрабрили људе да заврше процес до краја, без обзира на то што им то често не делује лако, јер морају да прођу пуно процедура. Али, на крају ће им се исплатити“, рекао је Стојановић за Тањуг.

За подршку привредницима на КиМ је задужена владина Канцеларија за КиМ, а Министарство привреде Србије је у складу са својим надлежностима помогло оснивање Регионалне развојне агенције Косова.

Извор: РТВ, Тањуг

Анђелка Ћуп