fbpx

Vina iz Velike Hoče i Orahovca i sušeno voće iz Zubinog Potoka u prodavnicima “Univereksporta”

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Бранимир Стојановић

Бранимир Стојановић, фото: В.Ћуп, ГрачаницаОнлајн

U Novom Sadu je počela prodaja vina iz Velike Hoče i Orahovca, kao i sušenog voća proizvedenog u Zubinom Potoku.

U Novom Sadu je počela prodaja vina iz Velike Hoče i Orahovca, kao i sušenog voća proizvedenog u Zubinom Potoku. To je potvrdio za Radio televiziju Vojvodine državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije, Branimir Stojanović.

“Prvi put, na organizovan način počinje prodaja proizvoda sa Kosova i Metohije u “Universeksportu” u Novom Sadu. Zahvaljujem se prvenstveno gradonačelniku Novog sada Milošu Vučeviću na pomoći, kao i menadžmentu “Univereksporta”. Vučević je provereni prijatelj Srba sa KiM, a “Univereksport” je pokazao da je zaista društveno odgovorna firma”, rekao je državni sekretar u ministarstvu privrede Srbije, Branimir Stojanović.

Na posebnim policama marketa “Univereksporta”, naći će se posle dvadeset godina proizvodi sa Kosova i Metohije, što je po Stojanovićevim rečima, veliki podstrek za privrednike, ali i za ceo srpski narod na Kosovu i Metohiji.

„Krenuli smo skromno, jer je skromna proizvodnja Srba sa KiM, da bismo ohrabrili ljude da završe proces do kraja, bez obzira na to što im to često ne deluje lako, jer moraju da prođu puno procedura. Ali, na kraju će im se isplatiti“, rekao je Stojanović za Tanjug.

Za podršku privrednicima na KiM je zadužena vladina Kancelarija za KiM, a Ministarstvo privrede Srbije je u skladu sa svojim nadležnostima pomoglo osnivanje Regionalne razvojne agencije Kosova.

Izvor: RTV, Tanjug

Anđelka Ćup

%d bloggers like this: