Odbor za ekonomski razvoj Skupštine Kosova sastao se sa predstavnicima MCC-a

Odbor za ekonomski razvoj, infrastrukturu, trgovinu, industriju i regionalni razvoj Skupštine Kosova održao je danas sastanak sa  predstavnicima Milenijumskog fonda (MCC).

Odbor za ekonomski razvoj, infrastrukturu, trgovinu, industriju i regionalni razvoj Skupštine Kosova održao je danas sastanak sa  predstavnicima Milenijumskog fonda (MCC). Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima međusobne saradnje na zajedničkim projektima koji bi uticali na ekonomski razvoj Kosova. Predsednica parlamenaronog odbora, Salja Beriša Šalja, zahvalila se predstavnicima ove važne institucije i obećala blisku saradnju u budućnosti.

Predsednica Beriša Šalja je čalnove (MCC-a) takođe informisala o radu komisije, ukazujući na posvećenost poboljšanju ekonomske situacije na Kosovu. Ostali članovi ove parlamentarne komisije, Hikmete Bajrami, Veton Beriša, Dardan Sejdiu i Muharem Nitaj su predstavnicima MCC-a pokazali spremnost za saradnju i ocenili da je jedna od oblasti budućih ulaganja energetski sektor, posebno obnovljive energije.

Potpredsednica MCC-a Karen Sesion je procenila da bi realizacija zajedničkih projekata, kako bi bila što sigurnija, trebala da ima širu parlamentarnu podršku. S tim u vezi, članovi komisije su predstavnicima MCC-a obećali da će realizacija projekata naći podršku svih relevantnih faktora na Kosovu, dok će komisija potvrditi svaku inicijativu saradnje u korist ekonomskog razvoja.

 

I.M.