Одбор за економски развој Скупштине Косова састао се са представницима МЦЦ-а

Одбор за економски развој, инфраструктуру, трговину, индустрију и регионални развој Скупштине Косова одржао је данас састанак са  представницима Миленијумског фонда (МЦЦ). На састанку се разговарало о могућностима међусобне сарадње на заједничким пројектима који би утицали на економски развој Косова. Председница парламенароног одбора, Саља Бериша Шаља, захвалила се представницима ове важне институције и обећала блиску сарадњу у будућности.

Председница Бериша Шаља је чалнове (МЦЦ-а) такође информисала о раду комисије, указујући на посвећеност побољшању економске ситуације на Косову. Остали чланови ове парламентарне комисије, Хикмете Бајрами, Ветон Бериша, Дардан Сејдиу и Мухарем Нитај су представницима МЦЦ-а показали спремност за сарадњу и оценили да је једна од области будућих улагања енергетски сектор, посебно обновљиве енергије.

Потпредседница МЦЦ-а Карен Сесион је проценила да би реализација заједничких пројеката, како би била што сигурнија, требала да има ширу парламентарну подршку. С тим у вези, чланови комисије су представницима МЦЦ-а обећали да ће реализација пројеката наћи подршку свих релевантних фактора на Косову, док ће комисија потврдити сваку иницијативу сарадње у корист економског развоја.

 

И.М.