fbpx

Slobodan Stanisavljević iz Ugljara osvojio svetski kup u kik boksu

Slobodan Stanisavljević, kik bosker, trener i osnivač kluba boralčih veština „Šakal“ iz Lapljeg Sela, osvajio je prvo mesto i zlatni pehar na svetskom kupu u kik boksu “Oktagon“ koji je pre dva dana održan u Češkoj.

Slobodan Stanisavljević, kik bosker, trener i osnivač kluba borilačih veština „Šakal“ iz Lapljeg Sela, osvajio je prvo mesto i zlatni pehar na svetskom kupu u kik boksu “Oktagon“ koji je pre dva dana održan u Češkoj.

Dvadesetosmogodišnjem Slobodanu je ovo treća nagrad u karijeri, kaže da baš i nema puno vremena za slavlje, jer se već priprema za naredno takmičenje na kome trebe da odbrani postojeću titulu.

Slobodan posle osvojenog pehara, foto: privatna arhiva

Recept za sportski uspeh nalazi se u odricanju i ulaganju, ne samo u treninge i opremu, već i u ishranu i ostale stvari po kojima se razlikuju amateri od profesionalaca, priča Slobodan i dodaje:

-Amater vežba dva do tri puta nedeljno, a profesionalac dva do tri puta dnevno, kaže on.

Stanisavljević ističe da će trofej koji je osvojio na svetskom kupu u Češkoj otvoriti mnoga vrata kako za njega, tako i za ostalih tridesetak boraca, koji treniraju u klubu „Šakal“ u Lapljem Selu.

Planira i da podigne nivo forme i da naredne godine, s obziraom na to da je njegova karijera već na zalasku, osvoji sve moguće trofeje.

Osim Stanisavljevnića. koji je u kategoriji do 70 kilograma, savaladao višestrukog prvaka u kik – boksu Milomira Petkovića (20) iz Loznice, na takmičenju za svetski kup u češkom gradu Zlin, učestvovao je i Dušan Ivanović iz Lapljeg Sela. Na turniru je učestvovalo 22 takmičara, a održano je 11 mečeva.

Za uspeh i nagradu koju je doneo na centralno Kosovo Slobodan se zahvaljuje na pomoći doktoru Nebojši Milovanoviću i načelnici Hitne Pomoći iz Lapljeg Sela, Marini Madić Marković koji su vodili računa o njegovom psihofizičkom zdravlju tokom napornih treninga i priprema za takmičenje. Zahvaljuje se Opštini Gračanica koja je pomogla njegovo učešće na takmičenju, kao i drugovima:Goranu, Dušanu, Ivanu i privanoj firmi Maks Bet iz Gračanice.

Stanisavljević se takođe zahvaljuje i Predsedniku privremenog organa Opštine Priština sa sedištem u Gračanici i direktorima ove institucije, koji su se, kako je naglasio, svim silama trudili da sportisti ne odu na takmičenje.

Nosilac zlatnog pehara iz Češke njima je u sportskom duhu poručio:

„Dobro se dobrim vraća“.

Ivan Miljković

 

 

%d bloggers like this: