Ekrem Mustafa na regionalnoj konferenciji „Brdo procesa“ u Skoplju

Екрем Мустафа

Ministar unutrašnjih poslova Kosova, Ekrem Mustafa prisustvuje dvodenvnoj ministarskoj konferenciji  "Brdo procesa", koja se održava u Skoplju, a čiji je domaćin Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Severna Makedonija.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova, Ekrem Mustafa prisustvuje dvodenvnoj ministarskoj konferenciji  „Brdo procesa“, koja se održava u Skoplju, a čiji je domaćin Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Severna Makedonija. Glavna tema konferencije koja je okupila ministre unutrašnjih poslova iz regiona jeste procena sprovođenja inicijative za poboljšanje integracije unutrašnje sigurnosti.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Ekrem Mustafa je rekao da integrisani bezbednosni mehanizam unutrašnje bezbednosti stalno pokazuje konkretne i održive rezultate u razvoju kapaciteta i jačanju saradnje među državama Zapadnog Balkana.

-Ovaj mehanizam je uspeo da poboljša koordinaciju akcija država Zapadnog Balkana i raznih donatora prisutnih u našem regionu, smanjujući preklapanje ili dupliranje akcija, rekao je Mustafa.

Uprkos napretku koji je region postigao u borbi protiv terorizma i nasilnog ekstremizma, ozbiljnih zločina i bezbednosti granica, Mustafa je rekao da još uvijek ima dosta posla na postizanju evropskih standarda.

U obraćanju ministrima, Ekrem Mustafa je naglasio da je Kosovo pokazalo velike rezultate u borbi protiv terorizma i nasilnog ekstremizma, koji se ogledaju u izveštajima Evropske unije.