Општина Грачаница обећала нови котао како би се побољшало грејање у ОШ „Краљ Милутин“

Први школски дан, после продуженог зимског распуста, за ученике све три смене ОШ „Краљ Милутин“ у Грачаници почео је у хладним учиницама. Директор Влада Милкић тврди да је са грејањем школских просторија почело три дана пред почетак другог полугодишта, али да стари котао нема капацитет да загреје читав школски објекат.

Директор Основне школе у Грачници Влада Милкић, за портал ГрачаницаОнлајн, каже да је проблем са грејањем настао кваром већег котла, а да мањи нема капацитета да развије потребну температуру за грејање читавог школког објекта. Милкић додаје да је о насталом проблему информисао Општину Грачаница одакле му је обећано да ће школа у догледно време добити нови котао, али и да ће се доградити анекс од неколико нових учионица.

„Надлежни из Општине Грачаница су обећали куповину новог котла за школу који ћемо, како су рекли, добити када отпочне реализација пројекта доградње нових учионица, каже Милкић.

Диркетор основне школе у Грачаници каже да су га због ситуације са грејањем јуче контактирали многи родитељи ученика и додаје да је данас у школи много пријатније за разлику од јучерашњег дана, те да нема потребе за скраћењем часова.

Основну школу „Краљ Милутин“ у Грачаници похађа близу 700 ђака, а у  склопу објекта смештене су средња Медицинска и Грађевинско саобраћајна школа.

А. Ћуп