fbpx

Opština Gračanica obećala novi kotao kako bi se poboljšalo grejanje u OŠ „Kralj Milutin“

Основна школа "Краљ Милутин" Грачаница, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Prvi školski dan, posle produženog zimskog raspusta, za učenike sve tri smene OŠ „Kralj Milutin“ u Gračanici počeo je u hladnim učinicama.

Prvi školski dan, posle produženog zimskog raspusta, za učenike sve tri smene OŠ „Kralj Milutin“ u Gračanici počeo je u hladnim učinicama. Direktor Vlada Milkić tvrdi da je sa grejanjem školskih prostorija počelo tri dana pred početak drugog polugodišta, ali da stari kotao nema kapacitet da zagreje čitav školski objekat.

Direktor Osnovne škole u Gračnici Vlada Milkić, za portal GračanicaOnlajn, kaže da je problem sa grejanjem nastao kvarom većeg kotla, a da manji nema kapaciteta da razvije potrebnu temperaturu za grejanje čitavog školkog objekta. Milkić dodaje da je o nastalom problemu informisao Opštinu Gračanica odakle mu je obećano da će škola u dogledno vreme dobiti novi kotao, ali i da će se dograditi aneks od nekoliko novih učionica.

„Nadležni iz Opštine Gračanica su obećali kupovinu novog kotla za školu koji ćemo, kako su rekli, dobiti kada otpočne realizacija projekta dogradnje novih učionica, kaže Milkić.

Dirketor osnovne škole u Gračanici kaže da su ga zbog situacije sa grejanjem juče kontaktirali mnogi roditelji učenika i dodaje da je danas u školi mnogo prijatnije za razliku od jučerašnjeg dana, te da nema potrebe za skraćenjem časova.

Osnovnu školu „Kralj Milutin“ u Gračanici pohađa blizu 700 đaka, a u  sklopu objekta smeštene su srednja Medicinska i Građevinsko saobraćajna škola.

A. Ćup

%d bloggers like this: