Сатира у подне, првог дана марта

Kњижевни час „Сатира у подне“ сатиричара и афористичара Александра Чотрића биће организован у петак 1. марта 2019. године са почетком од 12 часова, најављено је из Дома културе у Грачаници.

„Чотрићев афоризам је увек обликован као духовит, сатирични обрт, а најчешће је изведен помоћу особеног рада у језику, док су мете сатиричне критике свакојаке, рекло би се, без било каквих обзира и скрупула, мада остају, углавном, у ширем кругу, критичких објекција на рачун пропалих и искомпромитованих идеолошких флоскула и концепција или аномалија из друштвеног и политичког живота“ написао је Стојан Ђорђић.

Александар Чотрић (1966) објављује афоризме од 1984, хумористичко-сатиричне приче пише и објављује од 2003. године. Његови афоризми, приче и песме превођени су на бројне светке језике. Заступљен је у антологијима и зборницима српске, балканске и светске сатире. Афоризми за децу Александра Чотрића уврштени су у читанке које се користе у основним школама у Републици Србији.

Члан је Удружења књижевника Србије и члан је Комисије за пријем чланова УКС.  Председник је Скупштине Фонда „Радоје Домановић“. Члан је Московског клуба афористике. Добитник је бројних књижевних награда у земљи и у иностранству.

Посланик је у Народној скупштини Републике Србије у готово свим мандатима од 1994. године до данас. Члан је Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне скупштине Републике Србије и Одбора за Косово и Метохију. Заменик је члана Одбора за културу и информисање. Живи и ради у Београду.