Ђурић: Србија и Кина ће бити најчвршћи сарадници у стварању света слободних и самосталних

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадорком Народне Републике Кине у Републици Србији Чен Бо. Ђурић је новоименованој амбасадорки пожелео добродошлицу, истакавши да је дошла у државу коју са Народном Републиком Кином везује искрено и чврсто пријатељство, крунисано блиским односима и поверењем између председника Александра Вучића и Си Ђинпинга.

Како саопштава Канцелариија за КиМ, Ђурић је нагласио са слободољубиве народе Србије и Кине везује политика немешања у туђе послове, али и љубоморно чување сопствене слободе и независности.

Ђурић је изразио очекивање да ће предстојећи разговори председника Вучића и Сија бити прилика да се додатно учврсти сарадња у заједничкој борби за поштовање међународног права, укључујући право држава на вођење суверене политике.

Захваливши амбасадорки на чврстој и непоколебљивој подршци Кине у борби Србије за заштиту својих државних и националних интреса на Косову и Метохији, Ђурић је нагласио да ће Србија остати једнако поуздан пријатељ и партнер НР Кине.

Ђурић је веома детаљно информисао амбасадорку Чен Бо о ситуацији у нашој јужној покрајини, и опасностима које региону прете од једностраних и све ирационалнијих потеза Приштине.

Србија је, како је додао, уверена да ће Кина у међународној арени наставити да јој буде поуздан ослонац, и да ће сарадња двеју земаља наставити да се развија на обосрано задовољство и корист, како на политичком тако и на економском плану.

Србија и Кина ће, уверен је, наставити да буду најчвршћи сарадници у борби за стварање света слободних и самосталних.