Канцералија за КиМ: Појачати безбедност у Гораждевцу

Срби у Гораждевцу и другим деловима Косова и Метохије све чешће су на мети напада, и, имајући у виду да се овај брутални покушај застрашивања догодио само двадесет четири сата након што је у другом делу села украдена стеона крава Веску Дашићу, из Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије захтева се од Кфора и полиције да хитно појачају присуство у тој српској енклави.

„Искуство говори да је радикализација политичких порука Приштине увек била праћена порастом броја национално мотивисаних инцидената, тако да се ни овога пута криминални и екстремистички испади у Гораждевцу не могу посматрати ван контекста свеопште антисрпске хистерије коју инспиришу носиоци највиших функција у привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији, саопштено је из Канцеларије за КиМ.

И саопштењу Канцеларије се подсећа да је у последњих неколико дана из Приштине упућено више ратоборних политичких порука које не могу бити схваћене никако другачије него као отворена претња читавом српском народу на Косову и Метохији.

„Крајње је време да међународна заједница и њени представници на Косову и Метохији најодлучније реагују пре него што неодговорно поигравање Приштине са стабилношћу региона прерасте у нешто много опасније и разорније!

Подсећамо и да су државни званичници Републике Србије јасно и гласно поручили да наша држава неће бити неми посматрач напада на српски народ и да ће умети да одговори на сваку ескалацију насиља која би довела до масавног угрожавања безбедности и живота наших грађана у покрајин“, закључује се на крају саопштења Владине Канцеларије за КиМ.