Весељи честитао победу уједињених Албанаца у Тузима. Ово је почетак стварања Велике Албаније, тврди Медојевић.

Председник Скупштине Косова и лидер ПДК, Кадри Весељи честитао је данас Албанцима из Црне Горе победу у општини Тузи код Подогорице у Црној Гори. Посланик Демократског фронта Небојша Медојевић тврди да је почела реализација пројекта Велике Албаније. 

Председник Скупштине Косова Кадри Весељи је на свом Фејсбук профилу  написао да Албанци увек побеђују када су заједно и стижу тамо где желе.

-Данашња победа Албанаца у Тузима је порука Албанцима где год да су: када се окупимо, стижемо тамо где желимо. Увек. Честитамо! “, написао је Весељи.

Први локални избори, након што је општина Тузи, надомак Подгорице, постала самостална одржани су јуче, а  према незваничним информацијама, коалиција Албански форум, коју чине Албанска алтернатива, Демократски савез Албанаца и Демократска унија Албанаца, освојила је 50 одсто од укупног броја изашлих бирача.

Незванично, Демократска партија социјалиста (ДПС) је освојила гласова 31 одсто, док је Бошњачка странка освојила 12 одсто.

Социјалдемократе (СД) су освојиле 4,59 одсто, Демократе 3 одсто, док је СНП освојио један одсто гласова.

На изборима је учествовало пет листа и једна коалиција, а бирачко право имало је 11.904 грађана.

-На изборима у Тузима победиће коалиција Албанских странака коју су формирали центри великоалбанске политике и дијаспоре из Приштине, Тиране и САД, коментарисао је председник Покрета за промјене и посланик Демократског фронта Небојша Медојевић на свом профилу на Фејсбуку поводом избора у Тузима. Победа Албанске коалиције је озваничење почетка реализације отцепљења дела територије Црне Горе и присаједињења Великој Албанији“, написао је Медојевић.

И. Миљковић