Скупштина Косова: Одложена расправа о издвајању средстава за непредвиђене трошкове

Парламентарна расправа у вези одлуке Владе Косова за издвајање посебних финансијских средства за непредвиђене трошкове одложена је за 12. март ове године, саопштила је служба за информисање Скупштине Косова.  

Иако је претходно, на основу захтева 44 посланика било најављено ванредно заседање Скупштине Косова, која је требало да расрпавља у вези са владином одлуком за издвајање финансијских средстава за непредвиђене трошкове, то се није догодило. Предлагач Дритон Селманај је захтевао да се дебата одложи, јер већи део посланика учествује на манифестацији „Епопеја ОВК“.

Како је Сељманај нагласио највећа част за све који су пали за, како је рекао, „слободу земље“, била би дискусија о трошковима владе, јер се за овакве догађаје злоупотребљава буџдет Кособа,

Посланик Милаим Зека, је критиковао своје колеге који су захтевали одржавање ове седнице управо на дан који је од посебног значаја за тзв. Косово.

Председник Скупштине, Кадри Весели, прекинуо је седницу и истакао да ће Председништво накнадно донети олуку о новој дебати на ову тему.

И.М.