Милорад Зајић ослобођен оптужбе за ратни злочин

Основни суд у Пећи ослободио је данас повратника у Клину Милорада Зајића од оптужби да је извршио ратни злочин против цивила у селу Душевић, током сукоба на Косову и Метохији. Зајић је још један у низу Срба који су без иједног доказа оптужени за најтежа кривична дела, ратни злочин и геноцид, ухапшен и годину дана био у кућном привору.

Суд сматра да оптужбе против Зајића тужилаштво није доказало и такође му је укинуо меру кућног притвора у којем је био скоро годину дана, рекао је његов бранилац Дејан Васић, преноси Танјуг.

Зајићу је ухапшен 19. марта 2018. године када је отишао да полицији пријави крађу којом му је опљачкана кућа. Од тада се, скоро годину дана, налазио у кућном притвору, под непрекидним надзором полиције.

„Институт два сведока је најтеже оружје које се користи у борби против опстанка, али и повратка расељених Срба. Срећна ти слобода Милораде, а ти свете настави да ћутиш, написао је поводом ослобађајуће пресуде“, написао је поводом ослобађајуће пресуде изречене Зајићу послник Српске листе Игор Симић.

Симић је упутио честитке и адвокату Васићу на одбрањеној истини.

И.М.