Ђурић: Тачијева пушка празна, а жеља за наставак дијалога глума!

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић каже да су српски органи власти „све сигурније да Тачи, Весељи и садашње власти у Приштини директно стоје иза убиства Оливера Ивановића. Ђурић је истакао да очекује да ће наши истражни органи ускоро бити у прилици да пруже више података о овом случају, јер то је нешто што цео свет треба да зна и зато у Приштини, уместо звецкања оружјем, треба да почну да размишљају о припреми одговора за правосуднe органe“, навео је он.  

-Србија никоме не прети и, за разлику од Приштине, поштује све своје грађане, а Срби на Косову и Метохији свакако не треба да брину због Тачијевог звецкања оружјем, јер наша држава ће се на одговоран начин старати о њиховој будућности и безбедности, нагласио је директор Канцеларије за КиМ.

Ђурић истиче да је „Тачијева пушка празна, баш као што је лажна и прозирна његова глума жеље за наставком дијалога са Београдом, која траје једва колико и састанци са страним представницима“-

 -Приштинске претње су право лице њихове политике. Дуге цеви, притисци, антцивилизацијске таксе, стотине напада на Србе без казне, то је њихова политика – политика прошлости.  Насупрот томе, ми ћемо наставити да се боримо за будућност свих наших грађана, укључујући и грађане на Kосову и Метохији, без обзира на пребивалиште, веру и националност, нагласио је Марко Ђурић.

Директор Канцеларије за Косово и Меотохију је подвукао да ће се борити и за будућност и бољи живот Албанаца у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа, који никада у централној Србији неће бити непожељни и дискриминисани онако како су непожељни и дискриминисани Срби на Косову и Метохији од стране приштинског режима“, закључио је на крају саопштења.