Витошевић: Универзитет наставља са реализацијом програмских циљева и планове Министарства просвете, науке и технолошког развоја РС

У складу са својом позицијом у систему високог образовања Републике Србије, Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици наставити да реализује све програмске циљеве и планове Министарства просвете, науке и технолошког развоја, чији је Универзитет неотуђиви део, на понос свих запослених, студената и народа на простору Косова и Метохије, закључено је после сестанка Колегијума Универзитета. 

У Ректорату Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици данас је одржан састанак Колегијума Универзитета, којим је председавао проф. др Здравко Витошевић, вршилац дужности ректора Универзитата. Састанку су, поред декана свих десет факултета, присуствовали студент проректор и председник Студентског парламента Универзитета.

Декани су вршиоца дужности ректора информисали о реализацији свих студијских програма који се спроводе на факултетима у саставу Универзитета, при чему је закључено да се настава и научно – истраживачки рад одвијају у складу са програмским принципима, као и да се активно ради на побољшању квалитета њихове реализације. Такође, декани су информисали ректора да припреме за упис у нову 2019/2020 школску годину теку по плану.

„Уз свесрдну и несебичну помоћ ресорног министарства, Канцеларије за Косово и Метохију и Владе Републике Србије, Универзитет ће наставити да буде стуб опстанка и база интелектуалног развоја на Косову и Метохији“, наводи се у саопштењу које је послато нашој редакцији, а које је потписао в.д.  ректора Универзитате у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици Здравко Витошевић.