fbpx

Vitošević: Univerzitet nastavlja sa realizacijom programskih ciljeva i planove Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS

Здравко Витишевић

U skladu sa svojom pozicijom u sistemu visokog obrazovanja Republike Srbije, Univerzitet će nastaviti da realizuje sve programske ciljeve i planove Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, čiji je Univerzitet neotuđivi deo, na ponos svih zaposlenih, studenata i naroda na prostoru Kosova i Metohije.

U skladu sa svojom pozicijom u sistemu visokog obrazovanja Republike Srbije, Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici nastaviti da realizuje sve programske ciljeve i planove Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, čiji je Univerzitet neotuđivi deo, na ponos svih zaposlenih, studenata i naroda na prostoru Kosova i Metohije, zaključeno je posle sestanka Kolegijuma Univerziteta. 

U Rektoratu Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici danas je održan sastanak Kolegijuma Univerziteta, kojim je predsedavao prof. dr Zdravko Vitošević, vršilac dužnosti rektora Univerzitata. Sastanku su, pored dekana svih deset fakulteta, prisustvovali student prorektor i predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta.

Dekani su vršioca dužnosti rektora informisali o realizaciji svih studijskih programa koji se sprovode na fakultetima u sastavu Univerziteta, pri čemu je zaključeno da se nastava i naučno – istraživački rad odvijaju u skladu sa programskim principima, kao i da se aktivno radi na poboljšanju kvaliteta njihove realizacije. Takođe, dekani su informisali rektora da pripreme za upis u novu 2019/2020 školsku godinu teku po planu.

„Uz svesrdnu i nesebičnu pomoć resornog ministarstva, Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Vlade Republike Srbije, Univerzitet će nastaviti da bude stub opstanka i baza intelektualnog razvoja na Kosovu i Metohiji“, navodi se u saopštenju koje je poslato našoj redakciji, a koje je potpisao v.d.  rektora Univerzitate u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici Zdravko Vitošević.

%d bloggers like this: