Састанак Кадрија Весељија, министра финансија и председника Привредне коморе Косова са привредницима

Председник Скупштине Републике Косово, Кадри Весељи, на конференцији „Јавно-приватни дијалог у функцији развоја приватног сектора“, рекао је да је Косово као независна и суверена држава, осим институционалне одрживости, треба да се развије одрживу економију. У циљу веће сарадње привредних комора и институција, председник Скупштине каже да очекује већи утицај пословних удружења.

–  Очекивао сам да ће коморе бити утицајније. Привредне коморе могу дефинисати наше политике и сада имамо неке иницијативе и то је веома добро, нагласио је Весељи.

У току је низ нацрта закона који олакшавају производњу и пословање, нагласио је Весељи и додао дас обзиром на чињеницу да ће свака иницијатива Привредне коморе Косова наћи подршку институција, јер, како је рекао, ништа неће имати већи приоритет од економског развоја.

Кадри Весељи са привредницима

Министар финансија Бедри Хамза говорио је о могућностима које је влада створила за бизнисе у посљедњих неколико година и позитивном утицају који имају на њихов развој. Хамза је рекао да је највећи послодавац на Косову приватни сектор, а самим тим и главни допринос економском развоју земље.

Председник Привредне коморе Косова Берат Рукићи, који је водио ову конференцију, рекао је да јавним политикама постоји јасно кретање радне снаге према другим земљама. Рукичи сматра да је неопходно да се предузму мере за забрану одласка тиме што ће се стварити услове за рад на Косову.

Конференција Канцеларије за пословне заједнице у оквиру Скупштине Косова, је у току и на њој се  разговора са представницима бизниса, саопштено је из Скупштине Косова.