Sastanak Kadrija Veseljija, ministra finansija i predsednika Privredne komore Kosova sa privrednicima

Кадри Весељи

Predsednik Skupštine Republike Kosovo, Kadri Veselji, na konferenciji "Javno-privatni dijalog u funkciji razvoja privatnog sektora", rekao je da je Kosovo kao nezavisna i suverena država, osim institucionalne održivosti, treba da se razvije održivu ekonomiju. U cilju veće saradnje privrednih komora i institucija, predsednik Skupštine kaže da očekuje veći uticaj poslovnih udruženja.

Predsednik Skupštine Republike Kosovo, Kadri Veselji, na konferenciji „Javno-privatni dijalog u funkciji razvoja privatnog sektora“, rekao je da je Kosovo kao nezavisna i suverena država, osim institucionalne održivosti, treba da se razvije održivu ekonomiju. U cilju veće saradnje privrednih komora i institucija, predsednik Skupštine kaže da očekuje veći uticaj poslovnih udruženja.

–  Očekivao sam da će komore biti uticajnije. Privredne komore mogu definisati naše politike i sada imamo neke inicijative i to je veoma dobro, naglasio je Veselji.

U toku je niz nacrta zakona koji olakšavaju proizvodnju i poslovanje, naglasio je Veselji i dodao das obzirom na činjenicu da će svaka inicijativa Privredne komore Kosova naći podršku institucija, jer, kako je rekao, ništa neće imati veći prioritet od ekonomskog razvoja.

Kadri Veselji sa privrednicima

Ministar finansija Bedri Hamza govorio je o mogućnostima koje je vlada stvorila za biznise u posljednjih nekoliko godina i pozitivnom uticaju koji imaju na njihov razvoj. Hamza je rekao da je najveći poslodavac na Kosovu privatni sektor, a samim tim i glavni doprinos ekonomskom razvoju zemlje.

Predsednik Privredne komore Kosova Berat Rukići, koji je vodio ovu konferenciju, rekao je da javnim politikama postoji jasno kretanje radne snage prema drugim zemljama. Rukiči smatra da je neophodno da se preduzmu mere za zabranu odlaska time što će se stvariti uslove za rad na Kosovu.

Konferencija Kancelarije za poslovne zajednice u okviru Skupštine Kosova, je u toku i na njoj se  razgovora sa predstavnicima biznisa, saopšteno je iz Skupštine Kosova.