fbpx

Gračanica: Bicikl ponovo u trendu

Gračanica je danas dobila svoj prvi bicikl parking. Petnaest metalnih konsturkcija  u obliku stilizovanog srca postavljno je, u ulici Kneza Lazara neposredno ispred turističkog info- centra

Gračanica je danas dobila svoj prvi bicikl parking. Petnaest metalnih konsturkcija  u obliku stilizovanog srca postavljno je, u ulici Kneza Lazara neposredno ispred turističkog info- centra. Jedan od oranizatora ove akcije Petar Đorđević, ispred Omladinskog kluba Medžik, kaže da je kapacitet postavljenog parkirališta do 30 bicikla i da ća se u budćnosti u našem mestu ovo prevozno sredstvo koristiti više.

Postavljanje parking mesta – foto: I.M. GračanicaOnlajn

-Nije slučajno što smo se odlučili da parkirališta budu crvene boje i u obliku stilizovanog srca, jer time želimo da ukažemo koliko je vožnja bicikala zdrava, pre svega za čoveka i njegovo srce, zatim za okolinu. Ovo je je prvo i najstarje ekološko vozilo, a naša želja je da širimo ljubav za zdravu životnu sredinu i podižemo svest, prvenstveno kod mladih – rekao je Petar Đorđević, koji je zajedno sa ostalim aktivistima Omladinskog kluba „Medžik“ nadgledao radove na postavljanju metalnih konstrukcija budućeg parkirališta.

Iako su od nadležnih služba opštine Gračanica dobli dozvolu za postavljanje parkirališta samo na jednom mestu, iz omladisnkog klub se nadaju da će moći da izdejstvuju dozvole za postavljanje ovakvih parkinga i na još nekim lokacijama.

Nove konstrukcije čekaju na postavljanje, foto: I.M. GračanicaOnlajn

– Sa ovim se naša akcija ne završava, naprotiv, tek nastavljamo da promovšemo zdrav način života i život u skaldu sa prirodom, a vožnja bicikla je za to pravi primer, rekao je Petar Đorđević.

Omladinski klub „Medžik“ formriran je u okviru Mlade aktivne Gračanice, a finansijsku podršku za izgradnju parkirališta za bicikl obezedila je Kancelarije Nemačke za međunarodnu saradnju i organizacije Vord vision.

Ivan Miljković

%d bloggers like this: