fbpx

Boško Obradović: Nasilje koje sprovodi ova vlast nije normalno

Boško Obradović, koji je danas preuzeo predsedavanje Savezom za Srbiju na današnjoj KZN Saveza za Srbiju govorio je o sve učestalijem nasilju vlasti i širenju mržnje prema političkim neistomišljenicima.

Boško Obradović, koji je danas preuzeo predsedavanje Savezom za Srbiju na današnjoj KZN Saveza za Srbiju govorio je o sve učestalijem nasilju vlasti i širenju mržnje prema političkim neistomišljenicima.

On je naveo nekoliko primera nasilja počevši od nedavnog uništavanja kancelarija Dveri i Demokratske stranke, preko pretnji smrću liderima Saveza za Srbiju i spotova kojima se njima crta meta na čelu, do slučajeva prebijanja organizatora protesta 1 od 5 miliona u Žitorađi, Negotinu i Zaječaru.

„Meni su poručili da će me sprečiti da šetam 13. aprila. Dragana Đilasa prate i fotografišu gde god da krene. Beogradom je kružio kamionet sa ozvučenjem koji je puštao najgore uvrede prema liderima SZS. Puštaju spotove u kojima se etiketiraju i Đilas i Jeremić. A setimo se Olivera Ivanovića koji je nakon takvih spotova ubijen, a pri tom nikada nije otkriveno ko je te spotove na televiziji Pink naručio.“ – rekao je Obradović.

On je istakao da je nasilje koje trpe obični građani i učesnici protesta još gore, pomenuvši Strahinju Ćirića, organizatora protesta u Negotinu, koji je napadnut ispred zgrade u kojoj živi, Milana Blagojevića iz Žitorađe koji je pretučen u kabinetu predsednika opštine i Vladimira Petkovića bubnjara na protestu 1 od 5 miliona, koga je mladić na ulici udario više puta bez razloga.

Nakon Obradovića na KZN se obratio Milan Blagojević iz Žitorađe, koji je prebijen u kancelariji predsednika opštine i Slaviša Ristić, predsednik NP Otadžbina koji je govorio o nasilju na teritoriji KiM.

Milan Blagojević je ponovio da je prebijen u kancelariji predsednika opštine Žitorađa, Ivana Stanojevića, kada je zajedno sa kolegama došao da pita za jednu građansku peticiju.

„Oni koji su me tukli nagrađeni su tako što su im deca zaposlena u opštini. A želim da ponovim da je Ivan Stanojević već ranije osuđivan za teške telesne povrede jer je jednom dečku slomio vilicu, a ipak je postavljen za predsednika opštine. Želim da poručim da nas ipak nisu uplašili.“ – rekao je Blagojević.

Slaviša Ristić govorio je o nasilju i teroru koji je prisutan na teritoriji Kosova i Metohije. On je istakao da nasilje na KiM nije nova pojava i nije vezano za proteste.

„Od dolaska Aleksandra Vučića na vlast to nasilje je konstantno prisutno. Od zastrašivanja ljudi, nezakonitih otkaza, pucanja i bacanja bombi na imovinu onih koji se usude da progovore različito od Srpske liste, da ne govorimo o ubistvima koja su se desila u tom periodu. Podsećam i da je Vučić porodici Olivera Ivanovića obećao da će u roku od 40 dana pronaći ubice. Mi danas kao rezultat svih tih obećanja imamo priliku da slušamo međusobne optužbe Beograda i Prištine i nemamo razrešeno ni jedno od tih ubistava“

On je istakao da se sada ljudi sa KiM teraju na Vučićev miting 19. aprila u Beogradu.

„Pitao bih Aleksandra Vučića da li će tog dana proslaviti jubilej šest godina od potpisivanja Briselskog sporazuma? Da li će Srbima koje silom dovodi u Beograd reći koji su rezultati tog sporazuma i da je ubio šansu narodu sa KiM da živi u svojoj državi?“ – rekao je Ristić

Obradović je na kraju ponovio da je aktuelna vlast izvor destabilizacije i opasnosti jer odbija svaki dijalog i poziva svoje pristalice da se obračunavaju sa pristalicama opozicije što nije normalno i veoma je opasno za društvo u celini. On je naveo da opozicija želi mir i dijalog, ali da neće odustati od borbe za slobodne medije i slobodne izbore svim nenasilnim metodama.

%d bloggers like this: