Састанак Халити, Занјер, Брату

Заменик председника Скупштине Косова Џавит Халити примио је данас Високог комесара за националне мањине, амбасадора Ламберта Заниера и шефа Мисије ОЕБС-а на Косову, Јана Братуа. На састанку се разговарало о актуелним политичким дешавањима на Косову, улози ОЕБС-а и подршци за развој демократије и изградње демократских институција.

Уважавајући улогу ОЕБС-а у овим процесима, заменик премијера Џавит Халити је нагласио потребу за присуством Косова на састанцима Парламентарне скупштине ОЕБС-а и за то је затражио подршку амбасадора Занијера. Он је такође упознао госте са политичким процесима кроз које Косово пролази, правним и практичним правима која уживају мањинске заједнице, како у Скупштини, тако и у другим институцијама, као и политички и друштвени живот уопште, али и са дијалогом са Србијом и потребом за спровођење постигнутих споразума.

Амбасадор Заниер је нагласио да Скупштина остаје у центру политичких збивања на Косову и да је због тога његова улога и даље важна. Он је рекао да је ОЕБС и даље важан партнер и присталица Косова у многим својим развојним процесима.