Obijena Crkva u Suvom Dolu i dom povratnika u Brestoviku kod Peći

Фото: Брестовик, архива

Брестовик, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн


U toku jučerašnjeg dana obijena je i opljačkana crkva u selu Suvi Do kod Kosovske Mitrovice, kao i jedan srpska kuća u povratničkom selu Brestovik kod Peći, saopštila je kosovska policija.

U toku jučerašnjeg dana obijena je i opljačkana crkva u selu Suvi Do kod Kosovske Mitrovice, kao i jedna srpska kuća u povratničkom selu Brestovik kod Peći, saopštila je kosovska policija.

Nepoznati počinioci, juče su u selu Suvi Do kod Kosovske Mitrovice iz tamošnje crkve odneli izvesnu količinu novca i oštetili crkvene predmete, saopštila je policija Kosova. U izveštaju se navodi da je slučaj krađe i obijanja pravoslavne crkve policiju prijavio Srbin iz tog mesta.

U povratničkom selu Brestovik u opštini Peć, nepoznati počinioci su upali u kuću Srbina ali, kako se navodi u izveštaju policije, za sada ne postoje pouzdane informacije o tome šta su iz kuće odneli. Istraga o ovom slučaju je u toku, dok je obijanje, kako policija navodi, prijavio kosovski Srbin.

U selu Prekovce u opštini Novo Brdo, juče iza podneva, priveden je Srbin koji je paleći suvo grmlje i nisko rastinje na svom imanju, izazvao požar koji proširio i zahvatio električni stub. Posle intervencije vatrogasaca požar je ugašen, a osoba srpske nacionalnosti je nakon saslušanja u policiji puštena na slobodu. Protiv nje će se voditi redovan postupak, navodi se u izvštaju kosovske policije.

I.M.