Деца и омладинци из „Венца“ гостовали у Штрпцу

Више од 250 деце из пет дечијих ансамбала огранака Ансамбла „Венац“ заједно са омладинским ансамблом учествовало је 7. априла на Венчевом сабору деце на Шари који је одржан у Штрпцу.

 Захваљујући Ски центру Брезовица, пре почетка концерта у Дому културе у Штрпцу за децу је организован обилазак Ски центра, а то је била и прилика да она уживају у санкању, играма на снегу, као и у бесплатној вожњи жичаром.

Фото: Венац

После обиласка зимског туристичког центра на нашој планинској лепотици, деца су смештена у Дом културе „Свети Сава“ у Штрпцу, где су у веселој атмосфери, уз игру и песму започела припреме за концерт.

У Дому културе, који је био испуњен до последњег места, публици су се  представили свих пет дечијих, укључујући и омладински ансамбл, као и гости концерта културно-уметничко друштво „Младост“ из Готовуше.

Фото: Венац

Концерт је завршен песмом „Сини јарко сунце са Косова“ коју је извело више од 200 деце учесника програма и која изазвала посебне емоције свих присутних.

Фото: Венац

Сабор деце на Шари одржан је у организацији Ансамбла „Венац“, Дома културе „Свети Сава“ из Штрпца и Ски центра Брезовица.