Поповић честитао Ромима њихов Међународни дан

Председник Општине Грачаница, Срђан Поповић, честитао је припадницима ромске заједнице Међународни дан Рома, 8.април. Поповић наводи да општинска управа улаже велике напоре да унапреди положај ове заједнице и да је у тим залагањима неопходна обострана сарадња.

„Општина Грачаница посвећена је решавању нагомиланих проблема Рома и употпуности разуме тежину свих проблема са којима се ова заједница суочава. За само годину дана успели смо да изградимо две куће за вишечлане ромске породице у Грачаници и стамбено збринемо две у зградама у Сувом Долу.

Неколико ромских породица помогли смо у грађевинском материјалу а помоћ у основним животним намирницама редовно се спроводи за најугоженије породице.

Уз обострану сарадњу настављамо да помажемо и решавамо горуће проблеме ромске заједнице. У име руководства наше локалне самоуправе желим да вам поручим да су врата општине као и до сада отворена за разговоре о свим вашим проблемима.

Уз изразе поштовања према ромској заједници честитам вам Међународни дан са жељом да га проведете у добром здрављу и ведром духу”, завршава честитку председник општине Грачаница Срђан Поповић.