Тачи одлучио: У мају ванредни локални избори на Северу Косова

У четири општне на Северу Косова, 19. маја ове године, биће одржани ванредни избори за нове представнике локалних власти.  Ово је одлука косовског председника Хашима Тачија који је данас донео решење о расписивању варендних локалних избора на сверу Косова, саопштено је јавности из њеоговог кабинта.

„У складу са својим уставним и правним надлежностима, узимајући у обзир писмо Министарства локалне самоуправе и администрације и после процеса политичких консултација са политичким партијама и Централном изборном комисијом, председник Косова Хашим Тачи је најавио датум и донео одлук ванредних избора за градоначелнике општина: Северна Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић“, наведено је у саопштењу

Председници општина са срском већином на северу Косова су 27. новебра прошле године поднели оставке на своје фунције, после акције специјалних снага косовске полиције Росу које су извле акцију хапшења због, као је наведено у Тужилаштву и полицији, убиства лидера СДП Оливера Ивановића, наводи портал Коссев. У образложењу, градоначелници су навели да су њихове оствке поднете због увођења такси од 100% на робу из Србије и Црне Горе.