Ђурић се састао са начелницима пет управних окура са КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са начелницима пет управних округа са Косова и Метохије поводом заоштравања политичке и безбедносне ситуације изазваног најновијим једностраним и провокативним актима Припштине, саопштено је из Канцеларије за КиМ.  

Начелници округа са простора јужне покрајине пренели су забринутост Срба са Косова и Метохије због очигледних настојања Приштине да се потпуно занемари политичка воља српског народа у покрајини и пониште сва његова колективна права.

Посебну забринутост начелници округа изразили су због све чешћих појединачних напада на Србе и њихову имовину, који, како су оценили, имају обележје организоване кампање застрашивања и уношења немира у српску заједницу, чему су најизложенији житељи енклава.

Начелници управних округа на КиМ

Директор Ђурић је апеловао на стрпљење и уздржаност, нагласивши да Србија пажљиво прати ситуацију и да предузима одлучне кораке како би се Приштина одвратила од намере да дестабилизује регион.

Безбедност и положај српског народа на Косову и Метохији су, према његовим речима, највећа брига Владе Србије и председника Александра Вучића, и биће учињено све да се негативне последице једностраних потеза Приштине предупреде и анулирају.