Харадинај сменио Ивана Тодосијевића

Премијер Косова Рамуш Харадинај сменио је данас министра за Локалну сампоуправу у Влади Косова из редова Српске листе Ивана Тодосијевића. Тодосијевић је разрешен дужности након што је, како је Харадинај образложио, дао срамну и дискредитујућу изјаву.

Одлуку о смени Тодосијевића Харадинај је обелоданио и на свом фејсбук налогу.

„Данас сам донео одлуку о смени министра локалне самоуправе Ивана Тодосијевића. Неприхватљив је језик мржње од стране дотичног министра. Бесмислено је како данас један од наших колега изражава толико незнања, мржње и увреде жртвама Речака, другим жртвама Милошевићевог режима, као и прихватању и одобравању да се заложио за терор овог режима. То није оправдано“, нагласио је косовски премијер.

Харадинај је такође истакао да „у влади коју води, неће бити места за било кога, ко на било који начин вређа друге на етничкој, расној, верској или другој основи, нити оне који намеравају да усвоје такве политике. Написао је да олдука о смени Ивана Тодосијевића ступа на снагу одмах.

Пре званичне одлуке о смени министра Локалне самоуправе из редова српске заједнице, приштинска штампа је објавила низ наслова које је пратио видео снимак говора Ивана Тодосијевића поводом двадесете годишњеице НАТО бомбардовања наше земље.

„Министар није оклевао да Албанце назове терористима, док је масакар у Рачку назвао измишљеним“ пише албански Индекс онлајн називајући то великим скандалом.

“Агресија на нашу земљу била је такозвана хуманитарна катастрофа на Косову и Метохији. Измишљени Рачак. А управо су ти шитпарски терористи који су све то измислили, чинили највећа злодела на Косову и Метохији за која нико до дан данас није одговарао”, цитирали су Тодосијевићеве речи албански медији у Приштини кометнаришући да Тодосијевић кренуо путем смењене заменице министра, Весне Микић.

 

И. Миљковић