Ђурић: Увођењем закона о вербалном деликту у 21. веку Приштина искључиво Србима укида слободу говора.

Најава увођења вербалног деликта на Косову и Метохији у 21. веку је цинична игра албанских ратних злочинаца и терориста, који се листом налазе у привременим институцијама у Приштини, оцењује у саопштењу дирктор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Ђурућ каже да је очигледна жеља злочинаца у Приштини да оним Србима на КиМ које нису побили или протерали, и који немају намеру да оду са својих огњишта, укину једну од последњих преосталих слобода – слободу говора.

„Желели би тако да Србе претворе у неме посматраче почињених злочина и кршења свих норми домаћег и међународног права, које спроводе већ 20 година“, нагласио је Ђурић.

Предлажући закон за који и сами отворено кажу да је уперен против српске политичке опције на КиМ и легитимних политичких представника српског народа, терористи из Приштине желе да забране негирање нечега што није утврђено ни у једној пресуди домаћих, међународних, нити паралелних привремених приштинских правосудних институција.

„Никаквим законом неће успети да сакрију истину, нити да се оперу од стравичних злочина које су на КиМ починили, и над припадницима српског народа, али и сопственим сународницима. Заборављају да ратни злочин не застарева“, закључује се на крају саопштења директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића.