Đurić: Uvođenjem zakona o verbalnom deliktu u 21. veku Priština isključivo Srbima ukida slobodu govora.

Najava uvođenja verbalnog delikta na Kosovu i Metohiji u 21. veku je cinična igra albanskih ratnih zločinaca i terorista, koji se listom nalaze u privremenim institucijama u Prištini, ocenjuje u saopštenju dirktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Đuruć kaže da je očigledna želja zločinaca u Prištini da onim Srbima na KiM koje nisu pobili ili proterali, i koji nemaju nameru da odu sa svojih ognjišta, ukinu jednu od poslednjih preostalih sloboda – slobodu govora.

„Želeli bi tako da Srbe pretvore u neme posmatrače počinjenih zločina i kršenja svih normi domaćeg i međunarodnog prava, koje sprovode već 20 godina“, naglasio je Đurić.

Predlažući zakon za koji i sami otvoreno kažu da je uperen protiv srpske političke opcije na KiM i legitimnih političkih predstavnika srpskog naroda, teroristi iz Prištine žele da zabrane negiranje nečega što nije utvrđeno ni u jednoj presudi domaćih, međunarodnih, niti paralelnih privremenih prištinskih pravosudnih institucija.

„Nikakvim zakonom neće uspeti da sakriju istinu, niti da se operu od stravičnih zločina koje su na KiM počinili, i nad pripadnicima srpskog naroda, ali i sopstvenim sunarodnicima. Zaboravljaju da ratni zločin ne zastareva“, zaključuje se na kraju saopštenja direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.