Скупштина расправља о Резолуцији о наводном геноциду Србије на Косову, новинари српских редакција без превода

После петнаестоминутне паузе седница Скупштине Косова настављена је предлогом о форимарњу ад – хок комисије која ће учествовати у изради текста Резолуције о наводном „геноциду“ Србије на Косову. Иако се очекивало да ће се у наставку рапсрављати о више од 50 тачака дневног реда, заосталих са предходних седница, формирање ад -хок комисије, за усаглашавање текста Резолуције о наводном геноциду добило је примат над осталим предложеним тачкама. 

На предлог шефа посланичке групе Демокатске социјалне иницијативе Биљаља Шерифија посланици су се сложили да се формира ад – хок комисија за израду и усаглашавање Резолуције, како је речено, о „геноциду“ који је Србија наводно починила на Косову.

Шерифи је рекао да је дошло време да се Скупштина Косова и све политичке странке уједине око израде текта Резолуције о наводном „геноциду“ Србије на Косову. Како је наглашено састав ад – хок комисије чиниће представници Удружења породица киднапованих и несталих лица, иституција ОМБУДСМАНА  и друга правнна и физичка лица, која ће радити на усаглашавању заједничког текста Резолуције.

Скупштина 2, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Будући да се на данашњем заседању распавља о, за српску заједницу важној теми, у сали није било ни једног српског посланика, тако да је и данас за новинаре српских редакција био онемогућен норамалн рад, јер није било превода.

И. Миљковић