Директор Комбанк дворане Игор Станковић у Грачаници: Драго ми је да ово место одише вером у боље сутра!

Директор Комбанк дворане у Београду Игор Станковић данас је са породицом присуствовао чину изношења Плаштанице у манастиру Грачаница. Игор, који је родом из Урошевца, после 20 године је одлучио да на Васкрс посети свој родни град, присуствује богослужењу и прими причешће у цркви у којој је крштен.  

„Овде сам породично са супругом и двоје деце. Емоције у души постоје, иако сам после двадесет година ту. Недељу ћемо провести у Урошевцу у цркви у којој сам крштен и за коју ме везују само најлепше успомене“, говори, видно узбуђен Станковић.

Игор Станковић, директор Комбанк арене, фото; Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Станковић с поносом истиче да је довео породицу како би им показао место рођења и одакле потиче. Иако је годинама био физички одсутан са Косова и Метохије, радио је, каже за овдашње Србе. Захваљујући њему и иницијативи Дома културе у Грачаници, а уз свесрдну помоћ Министарства за културу Републике Србије и Југословенске кинотеке, Грачаница је добила 3Д кинопројектор.

„Грачаница и околина ће испратити све филмове који се у 3Д технологији производе. То је стварање слике и то је живот какав треба и какав приличи једној средини.  Драго ми је да ово место одише ентузијазмомом и вером у боље сутра и док је тако има наде“, поручио је Станковић.

Директор Комбанк дворане је најавио велики културни догађај који је за 12. мај ове године у сарадњи са Домом Културе у Грачаници заказан у дворани бившег Дома Синдиката у Београду.  Наиме, тада ће бити одржан велики хуманитарни концерт на коме ће наступати бројни музички извођаћи са Косова и Метохије. Приход сакупљен на овај начин биће намењен Народним кухињама на КиМ.

И. Миљковић