fbpx

Direktor Kombank dvorane Igor Stanković u Gračanici: Drago mi je da ovo mesto odiše verom u bolje sutra!

Игор Станковић, директор Комбанк арене, фото: И,Миљковић, ГрачаницаОнлајн

Direktor "Kombak arene" u Beogradu Igor Stanković danas je sa porodicom prisustvovao činu iznošenja Plaštanice u manastiru Gračanica. Igor, koji je rodom iz Uroševca, posle 20 godine je odlučio da na Vaskrs poseti svoj rodni grad, prisustvuje bogosluženju i primi pričešće u crkvi u kojoj je kršten.  

Direktor Kombank dvorane u Beogradu Igor Stanković danas je sa porodicom prisustvovao činu iznošenja Plaštanice u manastiru Gračanica. Igor, koji je rodom iz Uroševca, posle 20 godine je odlučio da na Vaskrs poseti svoj rodni grad, prisustvuje bogosluženju i primi pričešće u crkvi u kojoj je kršten.  

„Ovde sam porodično sa suprugom i dvoje dece. Emocije u duši postoje, iako sam posle dvadeset godina tu. Nedelju ćemo provesti u Uroševcu u crkvi u kojoj sam kršten i za koju me vezuju samo najlepše uspomene“, govori, vidno uzbuđen Stanković.

Igor Stanković, direktor Kombank arene, foto; N. Milosavljević, GračanicaOnlajn

Stanković s ponosom ističe da je doveo porodicu kako bi im pokazao mesto rođenja i odakle potiče. Iako je godinama bio fizički odsutan sa Kosova i Metohije, radio je, kaže za ovdašnje Srbe. Zahvaljujući njemu i inicijativi Doma kulture u Gračanici, a uz svesrdnu pomoć Ministarstva za kulturu Republike Srbije i Jugoslovenske kinoteke, Gračanica je dobila 3D kinoprojektor.

„Gračanica i okolina će ispratiti sve filmove koji se u 3D tehnologiji proizvode. To je stvaranje slike i to je život kakav treba i kakav priliči jednoj sredini.  Drago mi je da ovo mesto odiše entuzijazmomom i verom u bolje sutra i dok je tako ima nade“, poručio je Stanković.

Direktor Kombank dvorane je najavio veliki kulturni događaj koji je za 12. maj ove godine u saradnji sa Domom Kulture u Gračanici zakazan u dvorani bivšeg Doma Sindikata u Beogradu.  Naime, tada će biti održan veliki humanitarni koncert na kome će nastupati brojni muzički izvođaći sa Kosova i Metohije. Prihod sakupljen na ovaj način biće namenjen Narodnim kuhinjama na KiM.

I. Miljković 

 

 

%d bloggers like this: