Српска листа: У сусрет најрадоснијем празнику Рошић и Спасојвић без убедљивих доказа леже у притвору

Српска листа

Пети је дан како Марко Рошић и Недељко Спасојевић штрајкују глађу у затвору у Гњилану са захтевом да се пребаце у притворски центар у Косовској Митровици, саопштила је Српска листа.

Пети је дан како Марко Рошић и Недељко Спасојевић штрајкују глађу у затвору у Гњилану са захтевом да се пребаце у притворски центар у Косовској Митровици, саопштила је Српска листа. У саопштњу се додаје да „у сусрет најрадоснијем хришћанском празнику наши суграђани без икаквих доказа седе заточени због политичких игара Приштине, и одвојени од својих породица“.

„Иако је прошло више од пет месеци од бруталног упада и фнеоснованог притварања наших суграђана тужилаштво није нашло ниједан доказ којим потврђују своје инсинуације о умешаности Марка и Недељка у злочин који се догодио. Такве доказе је немогуће наћи јер и не постоје”, нагалшава се у саопштењу Српске листе.

Српска листа захтева да се Марко Рошић и Недељко Спасојевић најхитније пусте да се бране са слободе, а за свако евентуално нарушавање њиховог здравственог стања сматраћемо одговорним косовско правосуђе.

„Држати невине људе притворене без икаквог основа је пораз не само косовских институција, већ и свих оних међународних организација којима су пуна уста поштовања људских права“, закључује се на крају саопштења.

 

И.М.