Srpska lista: U susret najradosnijem prazniku Rošić i Spasojvić bez ubedljivih dokaza leže u pritvoru

Српска листа

Peti je dan kako Marko Rošić i Nedeljko Spasojević štrajkuju glađu u zatvoru u Gnjilanu sa zahtevom da se prebace u pritvorski centar u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Srpska lista.

Peti je dan kako Marko Rošić i Nedeljko Spasojević štrajkuju glađu u zatvoru u Gnjilanu sa zahtevom da se prebace u pritvorski centar u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Srpska lista. U saopštnju se dodaje da „u susret najradosnijem hrišćanskom prazniku naši sugrađani bez ikakvih dokaza sede zatočeni zbog političkih igara Prištine, i odvojeni od svojih porodica“.

„Iako je prošlo više od pet meseci od brutalnog upada i fneosnovanog pritvaranja naših sugrađana tužilaštvo nije našlo nijedan dokaz kojim potvrđuju svoje insinuacije o umešanosti Marka i Nedeljka u zločin koji se dogodio. Takve dokaze je nemoguće naći jer i ne postoje”, nagalšava se u saopštenju Srpske liste.

Srpska lista zahteva da se Marko Rošić i Nedeljko Spasojević najhitnije puste da se brane sa slobode, a za svako eventualno narušavanje njihovog zdravstvenog stanja smatraćemo odgovornim kosovsko pravosuđe.

„Držati nevine ljude pritvorene bez ikakvog osnova je poraz ne samo kosovskih institucija, već i svih onih međunarodnih organizacija kojima su puna usta poštovanja ljudskih prava“, zaključuje se na kraju saopštenja.

 

I.M.