fbpx

Srbinu iz Kline zabranjeno da se vrati kući

Nesvakidašnji slučaj na administrativnom prelazu Merdare dogodio se danas oko podneva. Sedamdesetosmogodišnjem Dobrivoju Pešiću iz Kline, Kosovska policija zabranila ulazak na Kosovo pod izgovorom da ima nevažeću vozačku dozvolu iako registracija vozila kojim je upravljao važi do septembra tekuće godine.

Nesvakidašnji slučaj na administrativnom prelazu Merdare dogodio se danas oko podneva. Sedamdesetosmogodišnjem Dobrivoju Pešiću iz Kline, Kosovska policija zabranila ulazak na Kosovo pod izgovorom da ima nevažeću saobraćajnu dozvolu iako registracija vozila kojim je upravljao važi do septembra tekuće godine.

„Sa istim  dokumentima  sam pre pet dana ušao sa Kosova i Metohije u centralnu Srbiju i prešao punkt kosovske policije, ali mi danas nisu dozvolili da se vratim. Čekao sam oko sat i po vremena, ali su mi pripadnici Kosovske policije zabranili ulazak na KiM uz obrazloženje da mi saobraćajna dozvola nije ispravna iako mi je auto registrovan do kraja septembra ove godine”, rekao je Pešić za naš portal.

Dobrivoje Pešić

Revoltirano i ogorčeno, Dobrivoje Pešić, koji sa porodicom živi u samom gradu Klina, u kojem je ostalo samo desetak Srba smatra da je ovaj potez Kosovske policije zaista neprimeren.

“Najgore je što sam ja čovek u godinama i što zaista sada ne znam šta ću i kako da se vratim kući jer u centrlanoj Srbiji nemam gde da ostanem”, nemoćno govori Dobrivoje  i dodaje da je postupak kosovskih vlasti najgori pokazatelj kršenja ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohiji.

Anđelka Ćup

 

 

%d bloggers like this: