Србину из Клине забрањено да се врати кући

Несвакидашњи случај на административном прелазу Мердаре догодио се данас око поднева. Седамдесетосмогодишњем Добривоју Пешићу из Клине, Косовска полиција забранила улазак на Косово под изговором да има неважећу саобраћајну дозволу иако регистрација возила којим је управљао важи до септембра текуће године.

„Са истим  документима  сам пре пет дана ушао са Косова и Метохије у централну Србију и прешао пункт косовске полиције, али ми данас нису дозволили да се вратим. Чекао сам око сат и по времена, али су ми припадници Косовске полиције забранили улазак на КиМ уз образложење да ми саобраћајна дозвола није исправна иако ми је ауто регистрован до краја септембра ове године”, рекао је Пешић за наш портал.

Добривоје Пешић

Револтирано и огорчено, Добривоје Пешић, који са породицом живи у самом граду Клина, у којем је остало само десетак Срба сматра да је овај потез Косовске полиције заиста непримерен.

“Најгоре је што сам ја човек у годинама и што заиста сада не знам шта ћу и како да се вратим кући јер у центрланој Србији немам где да останем”, немоћно говори Добривоје  и додаје да је поступак косовских власти најгори показатељ кршења људских права Срба на Косову и Метохији.

Анђелка Ћуп