fbpx

Predsednik opštine Gračanica sa policijom i KFOR-om o bezbednosti

Povodom učestalih krađa koje se dešavaju na teritoriji opštine Gračanica, na inicijativu predsednika Srđana Popovića, danas je održan sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici policije i Kfor-a. U cilju bezbednosti dogovoreno je veće prisustvo policije.

Povodom učestalih krađa koje se dešavaju na teritoriji opštine Gračanica, na inicijativu predsednika Srđana Popovića, danas je održan sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici policije i Kfor-a. U cilju bezbednosti dogovoreno je veće prisustvo policije.

Sastanku je prisustvovao komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković i italijanksi pukovnik KFOR-a Nikola Perone.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović izjavio je nakon sastanka da se nikom neće dozvoliti da pljačka građane pozvao da prijave svaku sumnjivu aktivnost.

„Gračanica je naša kuća i mora da se zna red. Pozivam građane da se što aktivnije uključe u rešavanju problema. Građani moraju da prijave svaku sumnjivu situaciju policijskoj stanici ili osobu za koju misle da se bavi kriminalinim radnjama, a policija je tu da sve te navode proveri. Siguran sam da ćemo tako doći do rezultata“, rekao  je Popović.

 Sastanak Popovića sa policijom i KFOR-om – foto: Info služba Opštine Gračanica

Predsednik Popović je istakao da situaciju moramo svi da shvatimo krajnje ozbiljnom i da ne smemo dozvoliti da izmakne kontroli.

„Obišao sam neke porodice koje su bile oštećene, a građani su s razlogom uznemireni i od insitucija očekuju da ih zaštiti. Bezbednosna situacija je bitan faktor za naš opstanak i ostanak na ovom prostoru, stoga smo dužni da imamo stalnu komunikaciju ida se brinemo o njima ne samo kada je bezbednosna situacija u pitanju, već i njihova egzistenicija“, kazao je Popović.

Prema rečima komandira policijske stanice u Gračanici Bratislava Trajkovića jedna od mera koja će biti preduzeta je povećano prisustvo policije u svim delovima opštine Gračanica.

„Sredinom prošle godine izvršena je kategorizacija policijske stanice u Gračanici i u narednom periodu biće povećan broj policijskih službenika. Bez obzira na sve Opština Gračanica je bezbedna opština i građani mogu da se osećaju bezbedno“, kazao je Trajković i takođe građane pozvao na saradnju i davanju informacija policijskim organima.

Nadovezujući se na izjavu komandira policijske stanice u Gračanici, predsednik Popović je istakao da je opština Gračanica teritorijalno velika opština i da je veoma važno da se broj pripadnika policije što pre poveća, što bi uticalo na to da se bezbednosna situacija poboljša.

Na sastanku je dogovoreno održavanje sednice Odobra za 8. maj na kom će biti predstavljen detaljan izveštaj policije o dosadašnjim slučajevima i na kojem će se utvrditi dalji preventivni koraci.

(info služba opštine Gračananica)

 

%d bloggers like this: