Грачаница: Проваљена кућа док су власници били на одмору. Лопови однели злато!

Још један случај крађе догодио се у Грачаници у улици Бранка Миљковића, током првомајских празника, потврдио је за портал Грачаница Онлајн власник обијене куће Александар Марковић. Лопови су у његов дом ушли кроз прозор са задње стране куће који су претходно насилно отворили. За то време власник се са породицом налазио на одмору поводом Ускршњих и првомајских празника. Будући да нису пронашли новац, провалници су однели златан накит који су пронашли у кући.

 Александа Марковић каже да је провалу уочила његова мајка која је у уторак 30. 04. дошла да обиђе кућу.

„Она је затекла неред и разбацане ствари који су лопови оставили за собом у кући и одмах обавестила полицију. Мени није хтела ништа да јавља, јер је знала да бих ја одмах прекунуо одмор и брже боље се са децом и супругом вратио назад!“

Полиција је обавила увиђај и случај окарактерисала као тешку крађу. Осим на насилно отвореном прозору других трагова, као ни отисака прстију у кући није било,  што указује на то да су провалници током крађе носили гумене рукавице.

Лопови су чврстим предметом на пет места оштетили прозор док га нису отворили, фото: И.М. ГрачаницаОнлајн

Марковић каже да је изјаву у полицији дао по повратку са годишњег одмора, када је са супругом и уочио да им је нестао породични накит.

„С озбиром на то да моја мајка на живи са нама, она није ни могла да зна шта је нестало из куће. Лопове, очигледно је, није занимала ни техника ни сребрнина ни скупоцен сат као ни други предмети, они су тражили новац и злато, како новац нису нашли покупили су злато које су затекли у кући“, каже Александар Марковић.

Крађа у кући породице Марковић се највероватније догодило пре него што су лопови упали у дом Стојана Петровића, одакле су однели злато и новац. Стојан Петровић из Грачанице опљачкан је у среду првог маја.

Од лопова нисте безбедни чак ни када сте у кући – Фото: И.М. ГрачаницаОнлајн

„Наравно да се као и остали који су били у оваквој ситуацији не осећам пријатно. Осећај разочарања и мучнине је већи због тога што се као човек ни у сопственој кући не осећам сигурно, нити могу да знам да имам мир и приватност. Сазнање да лопови не презају ни од чега. па ни тога да ли у кућама које пљачкају има људи или не, говори о томе да је свима нама у Грачаници угрожена физичка безбедност због њих“, наглашава Марковић.

Провалници су ушли кроз прозор на задњој страни куће Фото: И.М. ГрачаницаОнлајн

Потврђено нам је да нико од комшија није чуо буку нити ишта сумњиво што бу указало да је у току пљачка. Александар Марковић каже да сумња у то да ће лопови бити приведени правди, те апелује на органе реда и локалну власт да предузму конкретне кораке у циљу заштите личне својине свих грађана у Општини Грачаница.

У циљу безбедности, а поводом учесталих крађа у Грачаници и околини, председник општине Грачаница Срђан Поповић, пре неколико дана, одржао је састанак са представницима КФОР-а и полиције Косова на коме су договорене појачане патроле полиције и са кога је упућен апел грађанима да сваку сумњиву ативност одмах пријаве полицији.

 

Иван Миљковић