Изградња друге фазе водовода за мештане Лепине, Радева, Скуланева и Сувог Дола

Председник Општине Грачаница Срђан Поповић потписао је са представником Регионалне компаније „Вододовод“ меморандум о наставку изградње водовода за Лепину, Скуланево, Радево и Суви До. Мештани би воду из новог водовода требало да добију до краја године.

У ова четири села у општини Грачаница прошле године изграђена је прва фаза водовода, односно главна водоводна мрежа, чију је реализацију финансирала Влада Швајцарске, уз помоћ Регионалне комапније водовода из Приштине.

У циљу даље реализације овог пројекта и завршетка изградње водовода, председник Општине Грачаница Срђан Поповић данас је у Лепини са генералним директорим Регионолног водовода „Приштина“  Иљиром Абдулахом потписао меморандум о разумевању, који предвиђа изградњу друге фазе водовода, односно повезивање шахти домаћинстава са главном линијом.

Лепина, Радево, Скуланево и Суви До до сада никада нису имали водоснабдевање пијаћом водом, мештани су користили бунаре у својим двориштима, али та вода није била технолошки исправна за пиће.

Према речима председника Општине Грачаница Срђана Поповића изградњом водовода решиће се њихов деценијски проблем и мештани ће добијати исправну и здраву воду.

„Већ неколико месеци радимо на овом пројекту и све ово је део политике општинског руководства који подразумева равномерно улагање и развој свих места у општини Грачаница. Реализација ће врло брзо кренути, а наши становници ће до краја године имати квалитетније услуге и квалитетнију воду“, рекао је Поповић.

Генерални директор Регионалне компаније „Водовод“ из Приштине Илир Абдулах истакао је да је пројекат настављен захваљујући доброј сарадњи те компаније и локалне самоуправе. Потврдио је да би грађани воду за пиће требало да добију до краја године.

Према потписаном споразуму наставак изградње водовода финансираће и општина Грачаница заједно са Регионалном компанијом „Водовод“ из Приштине у висини од 45% износа након спроведене тендерске процедуре. Пројектована вредност друге фазе водовода је 130.000 евра.