Бисљими поводом Дана Европе: Омладини Косова је место у ЕУ

Лидер Демократске омладине Косова, Доње Бисљими, указао је да су млади мирним протестима у Приштни желели да пренесу забринутост због понашања Европске Уније и европских земљама које, како је нагласио, Косово држе у изолацији иако су, навео је, испуњени сви услови за успостављање визне либерализације.  

Косовска демократска омладина (РДК), је поводом Дана Европе, симболично поручила да је  забринута због тога што је омладина на Косову лишена права на слободу кретања. Лидер Демократске омладине Косова, Доње Бисљими, указао је да су млади мирним протестима у Приштни желели да пренесу забринутост због понашања Европске Уније и европских земљама које, како је нагласио, Косово држе у изолацији иако су, навео је,  испуњени сви услови за успостављање визне либерализације.  

Протести албанске омладине данас у центру Приштине
Протести албанске омладине данас у центру Приштине

„Пет је до 12. Јесу ли ово последњих пет минута који симболизују преостало време за ЕУ ​​и европске земље да нас привију к себи у њедра?, запитао се Бисљими и додао:

„Постављањем ових импровизаваних симбола Европе као и нашег симбола светице Мајке Терезе, желимо да покажемо да смо део Европе и да смо у њеном срцу, са универзалним вредностима које преноси Мајка Терезија “, рекао је он.

Лидер Демократске омладине Косова је нагласио да са традиционалним вредностима и принципима, Косово доприноси вредностима ЕУ.

„Косовска омладина има огроман интелектуални потенцијал и таленте, не разликује се од својих европских вршњака, чак и у одређеним случајевима може бити напреднија, тако да тражимо да нам се не оспоравају основна права на кретање, социјализацију и размену искустава и идеје за Европу и бољи свет, са нашом омладином у ЕУ “, рекао је Бислими.

И.М.