Двери: Пресуда у монтираном процесу у Црној Гори наставак је репресије над Србима

Српски покрет Двери сматра да је пресуда Братиславу Дикићу, те Андрији Мандићу, Милану Кнежевићу и осталима , која је изречена данас у Подгорици за покушај такозваног државног удара на дан парламентарних избора у Црној Гори, нелегитимна јер је донета у једном монтираном процесу.

Сматрамо да је ово наставак репресије над Србима и да оптужени нису могли имати фер и поштено суђење, с обзиром на целокупну ситуацију у Црног Гори и србофобију која не јењава.

Постоје основане сумње да је овај “покушај тероризма” инсцениран како би власт у Црној Гори добила те изборе, али и  како би уз помоћ атмосфере страха и оптужби учврстила своју ауторитарну владавину и појачала своју већ отворену србофобију.

Оно што посебно забрињава је то да су међу осуђенима и лидери опозиционог Демократског фронта што додатно даје на снази тези да је ово један монтирани политички процес, а све у сврху јачања антисрпске власти у Црној Гори.

Српски покрет Двери позива наше власти да буду одговорне и да стану уз Србе у Црној Гори, који се налазе под тешким репресивним мерама црногорских власти, наводи се у саопштењу покрета Двери.