18. маја 2021.

Речно корито Биначке Мораве у средини пажње министарства средине

Ако на Косову постоји Министарство средине, као и ретка аутохтона врста пошумљене телади онда је логично да се уведе и министарство почетка и краја, чисто да ово у средини не остане усмаљено.

Градоначелник општине Ранилуг Владица Аритоновић и министар Министарства Средине и просторног планирања, Фатмир Матоши потписали су данас у просторијама министарстава меморандум о споразумевању и финасирању пројекта „Чишћење и уређење корита реке Биначке Мораве“.

Увек у скалду са минисарском функцијом и кад се потписује уговор министар средине треба да буде у средини, протокол средине тако налаже

Ништа у намери да се очисти речно корито није необично и лоше, није лоше ни то што се једна од уговорених страна обавезала да ће обезбедити паре за ту сврху, међутим, нама је за око запела једна ситница, а то је назив званичног Министарства Владе Косова. Сада смо у недоумици да ли је то Министарство за животну средину и просторно планирање, Министарство животне средине и просторног планирања или као што пише Министарство средине и просторног планирања. Ако на Косову постоји Министарство средине, као и ретка аутохтона врста пошумљене телади онда је логично да се уведе и министарство почетка и краја, чисто да ово у средини не остане усмаљено.

И.М.