ЦИК: Потврђен коначни број бирача за локалне изборе на северу Косова

Централна изборна комисија данас је на одржаном састанку у Приштини, којим је председавала председница ЦИК-а Ваљдете Дака, потврдила коначни попис бирача за ванредне изборе за градоначелнике у општинама: Лепосавић, Зубин Поток, Звечан и Северна Митровица, који су заказани за 19. мај.

Бирачки списак садржи 57 хиљада 983 бирача, што је за 970 гласача више у односу на локалне изборе од 22. октобра 2017. године. Листа бирача се заснива на изводу из Централног регистра који је доставила Агенција за цивилну регистрацију, саопштено је из ЦИК –а.

У Општини Лепосавић право гласа моћи ће да искористи 18. 164 бирача, гласаће се у 18 бирачких центара на 81. бирачком месту. Грађани Општине Зубин поток, њих 8. 585 моћи ће да гласа у 12 бирачких центара на 16 бирачких места. Више од хиљаду грађана у односу на општину Зубин Поток моћи ће да искористи своје гласачко право у Звечану, њих  9.229. У Звечану ће се галсати у седам бирачких центара и на 13 бирачких места. У Северној Косовској Митровици у бирачки списак је уписано 22.055 гласача. Гласаће се у 44 бирачка центра на 87 бирачким места, саопштено је после данашњег састанка Централне изборне комисије.

И.М.