Весељи обишао место где се чувају остаци страдалих Албанаца и обећао изградњи Маузолеја

Председник Скупштине, Кадри Весели, у пратњи директора Института за судску медицину Косова, Арсима Грџалијуа и великог броја приштинских медија на албанском посетио је данас пре подне, место где се чувају делови одеће великог броја албанских цивила страдалих током ратник сукова на Косову и Меотији у периоду од 1998. до 99. године, како се наводи, од стане српских снага, саопштила је служба за односе са јавношћу Скупштине Косова. Посета је уприличена уочи изгласавања Нацрта Резолуције о наводном геноциду Србије над Албанцима у кососком парлменту. 

Весељи је разлгедајући делове опеме страдалих особа, који се складишет у згради бивше Рилиндије изјавио да Косово не жели конфликт, већ мир, будућност, али и правду, и како је рекао, та правда мора да се догоди.

„Правда ће се десити. У Јерусалиму, у музеју Иад Васхем, постоји велика жртва која је подигла косу. Ако одете у Поклек, у гробу ћете наћи 56 људи. Ово је холокауст. То ће бити неопростиво ако међународна заједница не подржи иницијативу за међународни трибунал за Србију. Све док има људи на овој земљи, светлости и сунца, биће правде и трибунала за српски геноцид “, рекао је председник Весели, уочи данашње седнице Скупштине Косова на којој ће се полсе 14 часова расправљати о Нацрту резолуције о наводном геноциду који је Србија починила на Косову.

Весељи је појаснио да ће сва одећа, како је нагласио, невино убијених цивила убијених од стране српских снага бити распоређена у Музеју геноцида, који ће бити изграђен у Приштини.

И. Миљковић