Скупштпна Косова расправља о формирању државне комисије за успостављање Трибунала за наводни геноцид Србије на Косову

Скуштина Косова данас је наставила пленарну седницу која је прекинута 16. маја текуће године на којој је изгласана резолуција о наводном  геноциду Србије на Косову.

На прошлом заседању, током кога је изгласана резолуција о наовдном геноциду који је Србија починила на Косову било је предвиђено да се расправља о 7 тачка. Формирање такозване државне комисије за успостављање Трибунала за геноцид на Косову, одлука о изградњи тзв. маузолеја геноцида на простору старе црепоциглане у Приштини, као и о меморијалу исељења на железничкој станици у Приштини и о утврђивању Дана геноцида пред полсаницима ће се наћи данас.

Међу посланицима нема ниједног Србина, а данашње заседање је отворио председник Скупштине Косова Кадри Весељи који је присутне упознао са наводним злочинима које је Србија починла на Косову, чиме оправдава иницијативу за оснивање такозване државне комисије за успостављање Трибунала на Косову.

На данашњем задесању косовског парламетна нема превода за српске новианре, иако посланици расрапвљају о тачкама који се свакако тичу српске заједнице на Косову и Метохији.

И. Миљковић