Љирак Ћељај о систематизиацији унутар министарства за епвропске интеграције и трилатералном финансијском споразуму ЕУ, Косова и Албаније

Заменик министра за европске интеграције, Љирак Ћељај је на састанку косовске Владе којим је председавао Рамуш Харадинај, образложио нацрт Уредбе о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у овом министарству и иницијативу за трилатералним финансијским споразумом  Европске уније, Косова и Албаније.

Кабинет премијера је, како се наводи, одобрио два предлога заменика министра за европске интеграције Љирака Ћељаја . Ово министарство покрива широк спектар области координације, праћења и извештавања, фокусирајући се на процес европских интеграција Косова.

„Овај нацрт прописа ствара консолидиранију основу за управљање задацима и одговорностима у оквиру Министарства за европске интеграције према линијским институцијама у процесу европских интеграција“, рекао Ћељај и додао да је нацрт уредбе добио сагласност Министарства јавне управе и Министарства финансија.

Љирак Челај је у начелу представио иницијативу за придруживање трилатералном финансијском споразуму између Европске уније, Косова и Албаније за 2018. године. Споразум се бави имплементацијом Програма прекограничне сарадње који се финансира из Инструмента (ИПА) између Косова и Албаније.

Седница владе

Приоритети овог програма су: заштита животне средине, прилагођавање климатским променама, превенција и управљање ризицима, туризам и културно и природно наслеђе, те млади и образовање са фокусом на запошљавање.