Ораховац: Поломљен крст недавно сахрањене Српкиње

Непознати починиоцу су на градском гробљу у Ораховцу поломили два крста. Гробно место Радмиле Уламовић која је сахрањена 10. маја ове године, оскрнављено је, крст поломљен и бачен даље од гроба. Вандали су такође поломили и крстачу на гробу Богољуба Кујунџића који је преминуо пре 40 дана.    

Поломљена крстача

Рођаци и комшије покојника уочили су данас, током обиласка гробља, да је крстача поломљена на неколико делова који су лежали разбацани по гробљу. Случај, који је изнемирио преосталих 300 Срба из Ораховца, пријаљен је косовској полицији.

Срби из Ораховца потвђују за портал ГрачаницаОналјн да ово није први случај рушења и скрнављења споменика на православном гробљу.

Крст Радмилиног мужа, Јована Улевомића, поломљен је у новембу 2016. године. На гробу Срећка Симића такође је поломљен крст а споменик видно оштећен, док је недавно изломљена и покојникова фотографија на споменику. Питајући се шта вандалима сметају њихови упокојени суграђанхи, ораховачки Срби ове индиденте смтарају још једним видом притиска на њих да напусте своја огњишта.

И.М.