Orahovac: Polomljen krst nedavno sahranjene Srpkinje

поломљен крст

Nepoznati počiniocu su na gradskom groblju u Orahovcu oskrnavili grobno mesto Radmile Ulamović koja je sahranjena 10 maja.

Nepoznati počiniocu su na gradskom groblju u Orahovcu polomili dva krsta. Grobno mesto Radmile Ulamović koja je sahranjena 10. maja ove godine, oskrnavljeno je, krst polomljen i bačen dalje od groba. Vandali su takođe polomili i krstaču na grobu Bogoljuba Kujundžića koji je preminuo pre 40 dana.    

Polomljena krstača

Rođaci i komšije pokojnika uočili su danas, tokom obilaska groblja, da je krstača polomljena na nekoliko delova koji su ležali razbacani po groblju. Slučaj, koji je iznemirio preostalih 300 Srba iz Orahovca, prijaljen je kosovskoj policiji.

Srbi iz Orahovca potvđuju za portal GračanicaOnaljn da ovo nije prvi slučaj rušenja i skrnavljenja spomenika na pravoslavnom groblju.

Krst Radmilinog muža, Jovana Ulevomića, polomljen je u novembu 2016. godine. Na grobu Srećka Simića takođe je polomljen krst a spomenik vidno oštećen, dok je nedavno izlomljena i pokojnikova fotografija na spomeniku. Pitajući se šta vandalima smetaju njihovi upokojeni sugrađanhi, orahovački Srbi ove indidente smtaraju još jednim vidom pritiska na njih da napuste svoja ognjišta.

I.M.