Ђурић: Велика Албанија је фашистички пројекат

Косово и Метохија никада неће бити део Албаније. Ниједан педаљ Србије то никада неће бити. То смо решили још у мају 1945. године када је поражен нацизам, саопштио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

„Тачи би као држављанин Србије и представник привремених институција у Аутономној покрајини Косово и Метохија морао да зна да Србија нема намеру да се уједињује са Албанијом, и да је сваки облик сепаратизма противан нормама домаћег и међународног права“, наводи Ђурић.  „Велика Албанија“ је фашистички пројекат, поражен 9. маја 1945. године и поново позивати на њено стварање, и то на дан одржавања европских избора, је шамар у лице Европи. Тим пре запањујуће је ћутање међународних званичника на позиве на комадање и распарчавање суверених и међународно признатих држава чланица Уједињених нација.

Било реакције споља или не, једно је сигурно – пројекат „велике Албаније“, која комада и гута околне државе, биће поражен сваки пут када се појави на историјској сцени, закључује Ђурић.