Кадри Весели се састао са потпредседником Атлантског савета Дејмоном Вилсоном

Председник Скупштине Kосовa, Кадри Весели, састао се данас са потпредседником Атлантског савета, Дејамоном Вилсоном, који борави на Косову на челу делегације из Сједињених Америчких Држава.

Весељи и Вилсон су разговарали о сарадњи између Косова и САД и и политичком развоју у земљи и региону.

Како се наводи у саопштењу службе за односе са медијима Скупштине Косова,Весељи је поновио дубоку захвалност народа Косова за сву подршку коју је америчка држава дала и даје Косову у свим областима.

Председник Скупштине Косова је оценио да је неопходно наставити америчку подршку због осталих  изазова пред којима се Косово налази, како у смислу унутрашње и тако и спољашње политике.

„… Ми смо се фокусирали само на дијалог између Косова и Србије, где сам нагласио нашу одлучност да покушамо постићи правни договор свеобухватан приступ, који осигурава узајамно признавање и чланство Косова у ОУН, ЕУ и НАТО. Да бисмо то урадили, очекујемо да ће САД играти активнију улогу у подржавању овог процеса”, рекао је Весељи.

Потпредседник Атлантског савета, Дејмон Вилсон, задовољан је посетом Косову, рекавши да ће се Атлантски савет још више ангажовати у САД како би се повећала пажња и подршку за Косово. Он је такође рекао да ће помоћи Косову у пружању више експертизе  и помоћи у процесу дијалога.

И.М.