Srpski parlament danas na posebnoj sednici o Kosovu i Meothiji – Vučićev govor dva do tri sata.

Скупштина Србије
Скупштина Србије

Скупштина Србије

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoriće najmanje dva ili tri sata na posebnoj sednici srskog parlamenta o Kosovu i Metohiji koja je zakazana za danas, otkrivaju beogradski mediji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoriće najmanje dva ili tri sata na posebnoj sednici srskog parlamenta o Kosovu i Metohiji koja je zakazana za danas, otkrivaju beogradski mediji.

Kurir navodi da će u uvodnom govoru u Skupštini Srbije, predsednik Vučić izneti istorijske činjenice o odnosima Srba i Albanaca, ali će predstaviti i detaljnu analizu sadašnjih odnosa dva naroda. List dodaje da će govor trajati najmanje dva sata i da će predsednik Srbije govoriti i o konkretnim rešenjima za budućnost.

Vučić će u Skupštini Srbije govoriti i o nacionalnom pitanju, ali i o ekonomiji i demografskoj situaciji u Srbiji.

„Informer“, list koga mnogi smatraju provučićevskim, piše da predsednik Srbije zajedno sa 30 saradnika priprema govor za sednicu, kao i odgovore na pitanja poslanika, koja se očekuju nakon njegovog govora.

„Informer“ navodi da bi govor Vučića trebalo da traje duže od tri sata, dok se očekuje da rasprava nakon toga u srpskom parlamentu traje još barem četiri sata.

Posebnoj sednici parlamenta prisustvovaće predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministri i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

(agencije)